Op 1 juli starten we onze eerste zomerzoektocht door Berlare. Het is de bedoeling op deze manier elk jaar een gedeelte van Berlare te belichten. Dit jaar beginnen we met de zone tussen de lijn gevormd door het Schuitje, de Koolstraat, de Gaver, het Dorp, de Hoogstraat en het Sluis en het Broek.

 

U kan de tocht al wandelend of al fietsend doen, in één ruk of in meerdere stukken. De vragen handelen dit gebied, maar beperken zich tot de 20e eeuw. Er zijn moeilijke en gemakkelijke vragen, vragen waarvoor u oudere bewoners zal moeten aanspreken en vragen die u van thuis uit zal kunnen oplossen. U hebt er twee maanden de tijd voor.

 

De brochure met de vragen zal u gratis kunnen verkrijgen in de gemeentelijke bibliotheek (Dorp 101) of in de dienst Citymarketing (aan het museum) op de Donk. U kan de tocht individueel maken of in groepen van maximum 5 personen. De vragen zijn geschikt voor jeugd en volwassenen, (voor kinderen uit het basisonderwijs zal het wat moeilijk zijn). Bij het einde van uw zoektocht kan u de ingevulde brochure afgeven op een van de twee vermelde plaatsen.

Inspanningen vragen om een beloning:

De prijzen zullen uitgereikt worden in de vorm van aankoop- of dienstenbons bij Berlaarse handelaars: een gedeelte worden gegeven door de handelaars zelf (ze staan hieronder vermeld), een bedrag van €500 zal door de Heem- en Oudheidkundige Kring zelf geschonken worden, maar in de vorm van door de gemeente Berlare uitgegeven bons en door de Kring aangekocht, te gebruiken bij Berlaarse handelaars.

 

De uitslag en de uitreiking van de prijzen zal gebeuren op de kermistentoonstelling van de Heem- en Oudheidkundige Kring. Indien deze (door Corona) niet kan doorgaan zal een andere gelegenheid genomen worden.

Sponsors

Ma-Tu-Vu

Bakkerij Bonnarens

Pizza Heat

Kapsalon Miriam en Lenny

Schoonheidsinstituut Sandy

’t Sutterhuisje

Vishandel en traiteur De Grauwe

’t Groen

De Smaakboetiek

Lijsterbes

’t Oud Brughuys

AD Delhaize Berlare

Word ook lid!

Je ontvangt ons tijdschrift met boeiende bijdragen over Berlare en het leven van zijn inwoners.
VIP

Recente berichten

Delen

Share on facebook
Facebook